rødvin

Sjokk? Vantro? Nei, Masi gjør lurt i å droppe ripasso-metoden på sin Campofiorin

Campofiorin fra Valpolicella er blitt ny, delikat og enda bedre.

Vintønner og vintanker, foto

Clendenen Bricco Buon Natale Nebbiolo 2017

Noe overraskende og i alle fall utypisk å finne en Nebbiolo utenfor Piemonte, og ikke mindre overraskende at den faktisk er svært god og mer tilgjengelig enn mange andre av sorten fra Italiens land. Jim Clendenen var virkelig inne på noe stort med sine viner, en foregangs-personlighet som dessverre gikk altfor tidlig en dag i…

Hvis du skal kose deg, kan du kjøpe en – Kosevin

Navnet skjemmer ingen, heter det. Men hva om en vin heter Kosevin? Forbløffende nok har man truffet planken med denne ultra-billige Rhône-vinen. Ukens vin: Kosevin 2020, Ventoux, Rhône, Frankrike. Det er nesten så man kan høre hva hen tenker, polekspeditøren/trisen. Så du skal ha en Kosevin, du? Ække kommet lengre i vinens verden, er du…

Valpolicella fra Allegrini kommer i to varianter, boks og flaske.

Morellbomben fra Valpolicella

Svært mange italienske rødviner har en eller annen smak av kirsebær eller moreller. Men noen har enda mer enn andre. Slik som Allegrinis Valpolicella Classico 2019. Den rene morellbomben. Ukens vin: Allegrini Valpolicella Classico 2019, Veneto, Italia. Nå over påske er det litt over for de tunge rødvinene, de lagrede variantene, tanninvinene. De fatlagrede kraftbassene.…

Gran Coronas. Navnet skjemmer ingen

Retro så det holder, i tillegg er navnet den verst tenkelige assosiasjonen man kan ha i våre dager bortsett fra atomkrig og total ødeleggelse. Men vet du hva: Folk elsket den varme, mørke, krydrede spanske vinen da de fikk den i glasset. Ukens vin: Torres Gran Coronas 2015 Det har seg slik at noen produkter…